komt u met de bus klik hier
komt u met de trein klik hier
komt u met de wagen klik hier

welk weer ?

klik op het stroboerke

Zondag 3 december 2017

Herfsttochten

 

START : Fort van Merksem

Fortsteenweg, Merksem

van 08 tot 15 uur

Afstanden : 4 - 7 - 12 -18 - 25 km

Wandelclub De Stroboeren Merksem biedt u tijdens hun Herfsttochten van 3 december de gelegenheid  om een uiterst groene wandeling te maken.
Vertrekkende uit het Fort van Merksem zijn er  wandelingen voor ieders mogelijkheid : 4, 7, 12, 18 of 25 km.  Naargelang de afstand kan u vertrekken tussen 8 en 15uur.  Ten laatste om 17 uur moeten de wandelaars terug zijn (anders is het te donker).
De kleinste afstanden 4 en 7 km verkennen eerst de paden in het Fort en kunnen in het startlokaal even verpozen alvorens ze het tweede gedeelte van hun wandeling aanvatten.  Dit gaat langs de sportvelden naar de P+R aan de Bredabaan.  Via een mooie zandweg gaan ze langs het Merksemse landbouwgebied richting Jan Palfijnziekenhuis en verder richting kerkhof en de volkstuintjes.  Hier keert de 4 terug naar het Fort terwijl de 7 km nog volledig rond het Fort wandelt.
Voor de grotere afstanden is er een verschil tussen wandelen met of zonder hond.  Na het verlaten van het Fort verkennen ze eerst de wijk De List om via de Horstsebaan naar domein Den Horst te gaan waar ze even kunnen uitrusten.  Daarna gaat het richting provinciaal domein Vordenstein, waar spijtig genoeg geen honden zijn toegelaten.  De wandelaars met honden wordt een alternatief parcours aangeboden (zie verder).   Zonder hond wandelt U een prachtige lus door Vordenstein om terug naar Den Horst te gaan.  Daarna gaat het richting Peerdsbos waar de 12 km terugkeert naar Merskem.  De 18 en 25 km gaan verder richting Park van Brasschaat met rustpunt in het De Winterstadion.  Hier maakt de 25 km nog een bijkomende lus naar de wijk Het Leeg in Brasschaat.
Daarna keren ze via het Peerdsbos terug naar de startzaal.
De 12 km met hond gaan in plaats van Vordenstein mee naar het Park van Brasschaat, de 18 km met hond gaan mee met de 25 km op de lus naar Het Leeg.
Voor mensen die de 25 km met hond willen wandelen is er spijtig genoeg geen alternatief, ze zullen zich moeten beperken tot 18 km.
Voor meer informatie over de omlopen kan u de parcoursverantwoordelijke bellen op het nummer 0495 744 736.