komt u met de bus klik hier
komt u met de trein klik hier
komt u met de wagen klik hier

welk weer ?

klik op het stroboerke

Zondag 25 maart 2018

Sint-Annatochten

 

NIEUWE STARTPLAATS :

Sint-Annacollege

Oscar De Gruyterlaan 4

Antwerpen LO

Afstanden : 4 – 7 – 11 – 15 -20 – 25 – 30 – 35 – 42 km
Inschrijven vanaf 6:45 u tot 15 u

Te Bereiken :
Auto: Ring Antwerpen, Afrit 6 – Linkeroever
Openbaar Vervoer : autobussen uit Waasland tot eindpunt Van Eedenplein
autobus 36 : halte Van Eedenplein
tram : 3 – 5 – 9 – 15 : halte Van Eeden
trein : Antwerpen Centraal, overstappen op metrolijnen 9 - 15

 

Omlopen :

Alle afstanden vertrekken samen tot de eerste splitsing na 700 meter. Daar verlaat de 4 km, die
door het rustige groen van de “blokken van Linkeroever” wandelen om daarna naar de wandelpromenade langs de Schelde te gaan. Hier vervoegen ze de andere wandelafstanden en gaan terug naar de vertrekzaal.

Na de splitsing gaan de  7-11 km langs de Middenvijver en i om kort daarna het Sint-Annabos te bereiken. Hier maakt de 11 een grotere lus (2 km) om dan samen naar de rustplaats te gaan. Na de rust gaat de 7 km al naar de wandelpromenade en het strand van Sint Anneke om daar bij de 4 km te komen. De 11 maakt na de controle terug een lus  door het Sint Annabos om daarna langs enkele rustige wandelpaden samen met 7 km naar de aankomst te gaan.

De overigen gaan na de 2de splitsing richting Galgenweel om deze een kilometer te volgen. Hier splitst de 15 km om naar de Middenvijver en hondenwei te gaan om de rustplaats Sikopi te bereiken. Na de rust nog een honderd meter om bij de 7-11 te komen. Vanaf hier volgt men de 11 km.

De 20-25-30-35 en 42 km volgen het Galgenweel nog verder om dan langs de andere kant van de autostrade naar de rustplaats “hondenschool” te gaan.  Na de rust gaan deze afstanden richting
Burchtse Weel  en de 25 -30 maken hier een lus van ± 4 km rond het Burchtse Weel en door het Neuzenbergbos om daarna terug aan de “hondenschool” te komen.

De 35 en 42 km gaan in het Neuzenbergbos naar de volgende rustpost in het centrum van Burcht. Hier maakt de 42 km een lus van 8 km rond Burcht. Na de 2de maal in de rustplaats “De Wachtzaal” te komen gaan die samen met de 35 km terug naar en door het Neuzenbergbos. Hier heeft de 35 km nog een splitsing om voor de 2de maal naar de “hondenschool te gaan”.

Daarna gaan de afstanden 20 tot 42 km langs enkele straten naar het “zand” om daarna te splitsen. De 20 en 25 km gaan over de brug om zo in de Middenvijver de 15 km te ontmoeten. Vanaf hier volgen deze 2 afstanden de 15 km.

De langste drie afstanden  gaan door het Vlietbos en Neerbroek naar het Vredesbos. Vanaf hier gaan ze eerst naar de rustpost “ Het Vlietje” om daarna terug door het Vredesbos en Vlietbos te gaan om zo bij de 20 en 25 km te komen. Vanaf hier gaan deze 3 afstanden samen geleidelijk aan met de andere afstanden naar de aankomst.